piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recipes.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

begova.jpg

Begova čorba

 

Priprema:

Mrkvu, bamiju, peršunov korijen nasiječemo na veće komade te zajedno sa piletinom kuhamo u 1,5l vode dok piletina ne omekne. Izvadimo piletinu, a temeljac sa bamijom i povrćem izmiksamo u finu gustu čorbu. Piletinu vratimo u čorbu, te dodamo vrhnje u koje smo umutili dva žumanca (Može da se pravi i bez dodavanja žumanca.). Posolimo i pobiberimo.

Čorbu pustimo da prokuha, te na kraju dodamo limunov sok.

Rižu posebno skuhajte i ocijeđenu rižu dodajte u begovu čorbu prije serviranja.

Sastojci

  • 750g piletine
  • 200g mrkve
  • 100g korjena peršuna
  • 150g bamija
  • 200ml vrhnja za kuhanje
  • 2 kašike vegete
  • 1/2 male kašike bibera
  • 1/2 male kašike limunovog soka
  • 20g riže
  • 2 žumanceta
Grill-pile.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Our location and contact

Meat industry Madi Tešanj
Bukva bb, 74260 Tešanj
Bosnia and Herzegovina
Phone: +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Sales dept. phone-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: madi@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Quick contact





divide 7 : 7

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika. - All rights reserved. Downloading content allowed with the permission of the owner.