piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izdvajamo nekoliko prijedloga:

piletina u sosu.jpg

Bataci u paprika sosu

 

Priprema:

 

Batake prelijte pilećim temeljcem i stavite da se kuha. Kad temeljac provri, kuhajte ih dvadesetak minuta, a potom izvadite i ocijedite. 

 

Na zagrijanom ulju propržite batake sa svih strana i ostavite ih na toplom. 

 

Luk isjecite na rebarca i sa listom lovora ga propržite na istoj masnoći. Dodajte slatku začinsku papriku i nalijte preostalim pilećim temeljcem.

 

Kad provri, dodajte skrobno brašno koje ste razmutili u malo vode i kuhajte uz miješanje dok sos ne počne da se zgušnjava. 

 

Štapnim mikserom ispasirajte sos i prelijte ga preko testenine ili njoka i poslužite s batacima.

Sastojci: 

 

  • 6 bataka

  • 1 l pilećeg temeljca

  • 2 glavice crvenog luka

  •  2 kašičice slatke začinske paprike

  •  list lovora

  • so i biber

  • 2 kašičice skrobnog brašna

  •  ulje

  • tjestenina ili njoki

Pileci-batak.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





pomnožite 8 * 4

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.