piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako bi ste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

hrskavaa.jpg

Punjena piletina sa umakom od gljiva

 

Priprema:

 

Pileće meso malo usitnite ili ga obradite po želji. Od kukuruznog brašna, brašna, praška za pecivo, mlijeka, soli, jaja i bjelanca umutite smjesu. U smjesu dodajte susam.

 

Svu piletinu stavite u ovu smjesu i ostaviti 5 do 10 minuta. Pržite ako ste isjeckali male parčiće ili štapiće, a pecite ako su ti komadi veći. Poslužite hrskavu piletinu toplu.

Sastojci

  • 4 kašike kukuruznog brašna

  • 1/4 šolje brašna

  • 1/2 kašičica praška za pecivo

  • 50 ml mlijeka

  • 1/2 kašičice soli

  • 1jaje

  • 1 bjelance

  • 500 g pilećeg mesa po izboru

  • susam

fileee.png
karabatak.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





oduzmite 4 - 1

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.