piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 

 

Iako je u tom vremenu za većinu osoba sa ovoga područja nezamislivo bilo napustiti posao u javnom preduzeću i započeti sa privatnim biznisom, sadašnji vlasnik i osnivač firme Madi d.o.o. Tešanj Ishak Jabandžić, zajedno sa svojim bratom Mujom, upravo je to i uradio 1988. godine i otvorio trgovinu koja se bavila prodajom mješovite robe. Iz tog vremena i datiraju prvi koraci u trgovačkoj djelatnosti iz čega će poslije i nastati firma Madi.

 

Planskim razvojem i predanošću vlasnika i uposlenih  javlja se potreba za proširenjem kapaciteta u ovoj oblasti, tako da od 1997. godine firma Madi ulazi u posao prodaje bijele tehnike najprije u industrijskoj zoni u Bukvi, općina Tešanj, a potom i u Matuzićima, općina Doboj Jug, i u ovim oblastima prisutni smo i danas.

 

Prateći potrebe tržišta u prehrambenoj industriji, a u skladu s poduzetnošću tešanjskih privrednika, 2000. godine značajna sredstva uložena su u proizvodnju pilećih proizvoda, što će posmatrajući iz današnje perspektive odrediti konačno pozicioniranje firme Madi.

 

Naglim razvojem i povećanjem potražnje na tržištu za našim proizvodima vlasnici firme Madi, porodica Jabandžić iz Tešnja, konstantno ulažu značajna sredstva u proizvodni pogon i mašinski park.

 

Od 2007. godine uvodimo i program polutrajnih proizvoda, i danas se na tržištu širom Bosne i Hercegovine pojavljujemo s oko 50 proizvoda.

 

Ambicije vlasnika i menadžmenta firme neće se zaustaviti na do sada ostvarenim poslovnim uspjesima, a potvrda toga dolazi u vidu izgradnje finalne faze vlastitog tržnog centra površine cc 4700 m2, smještenog također u industrijskoj zoni u Bukvi, privatizacije veterinarske stanice Tešanj čiji smo sada stoprocentni vlasnici, kao i kupovine nepokretne imovine firme Sloga u stečaju pri čemu je Madiju pripala fabrika, fabrički krug, upravna zgrada i dvorište, sve ukupno površine oko 32 dunuma.

 

Iako smo relativno mlada firma u ovoj oblasti, prema statističkim podacima u posljednjih nekoliko godina nalazimo se u vrhu po ukupno ostvarenoj proizvodnji i preradi piletine u Bosni i Hercegovini.

 

U ovom trenutku u firmi Madi zaposleno je preko 300 radnika.

 

Naša flota broji 80 vozila od čega polovina njih otpada na specijalizovana vozila za distribuciju svježeg i smrznutog mesa za trenutno više od 700 naših kupaca.

 

Moderna tehnologija s kojom raspolažemo i stručnjaci u ovoj oblasti dokaz su vrhunske kvalitete i sigurne higijensko – sanitarne ispravnosti. Potvrda tome su implementirani i certificirani standardi od kojih posebno izdvajamo HACCP, ISO 9001:2008 i HALAL.

 

Opredjeljenost za razvoj društvene sredine firma Madi d.o.o. Tešanj potvrđuje učešćem u sponzoriranju raznih sportskih, kulturnih i društvenih manifestacija, kao i uređenju životne okoline.

 

VIZIJA: Gdje god su zdravi proizvodi prioritet – BIĆEMO LIDER!

 

MISIJA: Biti od koristi zajednici i društvu kroz inovativnost i stalni razvoj u prehrambenoj industriji!

o_nama.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt

oduzmite 5 - 2

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.