piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 

OPĆINSKI NAČELNIK (TEŠANJ) I PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA POSJETILI NOVOIZGRAĐENI KOMPLEKS FARMI FIRME MADI


Načelnik općine Tešanj Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Senad Subašić posjetili su danas kompleks farmi za eksploataciju roditeljskih jata (proizvodnja rasplodnih jaja) u sklopu firme Madi, smješten u Raduši, općina Tešanj.

 


Izvšni direktor firme Madi Edin Jabandžić upoznao je prisutne da je u funkciju pušten prvi kompleks farmi, gdje su finansijska ulaganja bila 4 miliona KM. 

 


"Kompleks farmi je potpuno automatizovan, i sva oprema kupljena je od najkvalitetnijih firmi u ovoj branši u svijetu. Ističem da je na prvom kompleksu uposleno 15 novih radnika, i da su građevinske radove i druge popratne stvari izvodile firme s područja naše općine" - dodao je Jabandžić. 

 


Jabandžić je upoznao prisutne da su od ove sedmice krenuli i pripremni radovi na drugom kompleksu, također na istoj lokaciji, i ta investicija biće zaokružena sa dodatnih 5 miliona KM, i koja će otvoriti novih 20 radnih mjesta. 

 


Općinski načelnik Suad Huskić iskazao je zadovoljstvo viđenim, i uputio čestitke rukovodstvu firme Madi na dosadašnjim poslovnim rezultatima. 

nacelnik.png
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt

pomnožite 0 * 6

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.