piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izdvajamo nekoliko prijedloga:

Parmezan piletina.jpg

Parmezan piletina

 

Priprema:

 

Opran i narezan paradajz stavite u električnu sjeckalicu s 30 grama očišćenog bijelog luka i šakom peršuna. Usitnite sve u grubu kašastu smjesu i ostavite sa strane do upotrebe.

 

U loncu na 0,5 dcl ulja otopite 25 grama maslaca. Kada su ulje i maslac vrući dodajte 100 grama sitno sjeckanog crvenog luka i sjeckanu osušenu chili papričicu kojoj ste prethodno uklonili sjemenke.

 

Kada luk postane proziran dodaje na trakice narezanu mrkvu. Kratko dinstajte, a zatim dodajte usitnjeni paradajz s bijelim lukom uz dodatak 3 kašike koncentrata paradajza.

 

Začinite umak sa malo origana, biberom i soli. Umak poklopite i ostavite kuhati na laganoj vatri uz povremeno miješanje oko 20 minuta.

 

Pileća prsa razrežite na manje komade. Istucite svaki komad tučkom za meso, a zatim posolite s obje strane.

 

U tri odvojene zdjele pripremite oštro pšenično brašno, razmućena dva cijela jaja i krušne mrvice. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim s drugom rukom prebacite u razmućena jaja. Pobrinite se da je jaje prekrilo cijeli komad mesa i da se višak jaja ocijedio s njega. Kada prebacite piletinu u krušne mrvice ponovno koristite “suhu” ruku s kojom ste baratali u brašnu te laganim tiskanjem utisnite što više krušnih mrvica u meso.

Gotovi panirani komad piletine odložite na papirnati ubrus.

 

Piletinu pohujte na tavi na srednje jakoj vatri sve dok ne primi zlatno smeđu boju. Pohovanu piletinu odložite ponovno na papirnati ubrus kako bi se s nje upio višak masnoće.

 

U posudi za pečenje na dno stavite dio umaka od paradajza kojeg ste prethodno pripremili. Preko njega rasporedite komade pohovane piletine. Piletinu zatim posipajte mješavinom 200 grama naribane mozzarelle i 60 grama parmezana, a preko sira stavite preostali dio umaka od paradajza.

 

Stavite sve u prethodno zagrijanu rernu na 200 stupnjeva i pecite onoliko koliko će biti potrebno da se sir rastopi preko piletine.

 

Parmezan piletinu poslužite odmah uz kuhanu tjesteninu ili samo uz dodatak svježe ribanog parmezana.

Sastojci:

 

  • 550 g pilećeg filea

  • 700 g paradajza

  • 30 g bijelog luka

  • 1 mala chili papričica

  • 1 glavica crvenog luka

  • 30 g mrkve

  • 0,5 dcl ulja

  • 25 g maslaca

  • 3 kašike koncentrata od paradajza

  • 2 jaja

  • oštro pšenično brašno

  • krušne mrvice

  • 200 g mozzarelle

  • 60 g parmezana

  • so, biber, peršun i origano

fileee.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





podijelite 4 : 4

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.