piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

Piletina iz pećnice.jpg

Piletina iz pećnice

 

Priprema:

 

Priprema:

Batke i zabatke natrljajte mješavinom začina i ispecite u tavi na zagrijanom ulju. Pržite ih oko 5 minuta dok ne poprime zlatnožutu boju.
Meso stavite u zdjelu na toplo mjesto.


U istoj tavi pržite oguljenu mrkvu i krompir narezane na kockice i očišćene prokulice.
Isprženo povrće s masnoćom stavite u kalup.


Po povrću rasporedite piletinu, nalijte oko 100 ml vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.


Nakon toga odstranite foliju, a komade mesa premažite mješavinom koju ćete pripremiti tako da, maslinovo ulje pomiješajte s pikantnim začinom, limunovim sokom i koricom. Kalup vratite u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.

Sastojci:

 

  • 4 batka i zabatka
  • 1 kašika mješavine začina
  • 4 kašike ulja
  • 200 g mrkve
  • 200 g celerova korijena
  • 500 g prokulica


Za premazivanje:

  • 4 kašike maslinova ulja
  • 2 male kašike pikant začina
  • 1 kašika limunovog soka
  • naribana limunova korica
     
karabatak.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





podijelite 3 : 3

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.