piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

punjena-piletina.jpg

Piletina punjena gljivama i sirom

 

Priprema:

 

 

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Od navedenih sastojaka pripremite umak tako što ćete ih sve sastaviti i promiješati. Piletinu stavite u umak i pustite da stoji oko 20 minuta.

 

Na srednje jakoj vatri popržite luk i bijeli luk na malo maslinovog ulja. Ubacite gljive, začinite solju i biberom i dinstajte 15 minuta.

 

Marinirana pileća prsa prerežite napola, ali ne do kraja, dovoljno da dobijete džep. U procjep ubacite gljive i nekoliko kriški mladog sira. Pričvrstite čačkalicama.

 

Na jakoj vatri zagrijte malo maslinovog ulja. Piletinu pecite nekoliko minuta sa svake strane, a zatim stavite na foliju i u pleh za pečenje.

 

Pecite piletinu na 180 stepeni oko 10 minuta. Poslužite toplo.

Sastojci

 

 

 

  •  6 pilećih prsa 
  • 450 g gljiva
  •  3 česna bijelog luka
  •  1 mala glavica luka
  •  so i biber
  •  225 g mladog sira

 

 

Umak: sok i korica od 2 limuna, 2 kašike mljevenog bijelog luka, 1/4 šoljice smeđeg šećera, 1/2 šoljice sirćeta, 1/2 kašike senfa, 1/2 šoljice maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera.

pileci-filet.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





saberite 6 + 8

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.