piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izdvajamo nekoliko prijedloga:

Piletina sa 4 vrste sira.jpg

Piletina sa četiri vrste sira

 

Priprema:

 

Ispržiti piletinu u tavi, kad je skoro gotovo dodati malo vode i pustiti par minuta da kuha.

 

Vrhnje i mlijeko staviti u šerpu da se dobro ugrije. Dodati vajkrem i po 50 gr rendanih sireva (odabetite 4 vrste koje volite - mozzarella, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...), te 10-tak minuta polagano miješati. 

 

Kada se otopi dodati kašiku začina, malo bibera, čehno narendanog bijelog luka.

 

Umak preliti preko isprženih pilećih prsa. Poslužiti uz kuhani krompir ili rižu.

Sastojci:

 

  • 3-4 komada pilećeg filea

  • 1/2 l vrhnja za kuhanje

  • 1 dl mlijeka

  • po 50 g rendanog sira (mozzarella, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...)

  •  2 kašike sira za mazanje - vajkrem

  • 1 kašika mješavine začina

  • biber

  • 1 čehno bijelog luka

fileee.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





oduzmite 6 - 6

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.