piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

piletina-u-crvenom-umaku.jpg

Piletina u crvenom umaku

 

Priprema:

 

Luk i papriku isijecite na kockice. U dubljoj tavi zagrijte ulje i dodajte isječenu papriku i luk, te na srednjoj vatri pirjajte dok pripremate piletinu. Povremeno promiješajte. (Ne zatvarajte poklopcem.)

 

Piletinu operite i isijecite je na kocke, kao za gulaša. Dodajte je u tavu i nastavite pirjati na srednjoj vatri. Poslije par minuta dodajte sitno isjeckan bijeli luk i začine. Promiješajte.

 

Gljive isijecite na listiće,te dodajte smjesi. Pirjajte na srednjoj vatri dok smjesa ne upije svu svoju vodu.

 

Paradajz očistite od kožice (tako sto ćete ga staviti par minuta u prokuhanu vodu), te ga isijecite na sitno. Dodajte ga u tavu, a zatim i paradajz pire. Sve lijepo promiješajte i pirjajte par minuta, a zatim dodajte pola čaše vode. Ponovo sve izmiješajte, poklopite i kuhajte još par minuta dok se gljive i piletina ne skuhaju.

Sastojci:

 

  •  300 g pilećeg filea

  •  500 g šampinjona

  •  1 veliki paradajz

  •  1 zelena paprika

  •  3 čehna bijelog luka

  •  1 velika glavica luka

  •  1 supena kašika paradajz pirea

  •  pola čaše vode

  •  2 supene kašike maslinovog ulja

  •  so, vegeta, biber

 

fileee.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





saberite 7 + 10

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.