piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

Piletina u sosu od gljiva.JPG

Piletina u sosu od šampinjona, krem sira i senfa

 

Priprema:

 

 

Na malo ulja propržiti file koje ste prethodno posolili i pobiberili. Pržiti nekoliko minuta sa obje strane. Izvaditi ih, u isto ulje dodati kašiku maslaca, sitno sjeckan crveni i bijeli luk i dinstati nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodati isječene šampinjone i dinstati nekoliko minuta dok ne puste vode i omekšaju. Dodati sir i senf. Izmiješati pa dodati i piletinu isječenu na manje komade i začine. Dinstati nekoliko minuta, dodati vode koliko je potrebno da meso i šampinjoni plivaju u saftu. 

 

Kuhati još oko 20 minuta dok piletina ne omekša i dok se ne dobije kremast saft. 



Kuhane rezance ocijediti i staviti u tavu sa zagrijanim maslacem. Posoliti, pobiberiti i dobro izmiješati i poslije minut-dva služiti.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea

  • 300 g svježih šampinjona

  • 250 g krem sira

  • 2 kašike senfa

  • 1 glavica crvenog luka

  • 2 čehna bijelog luka

  • malo ulja

  • 1 kašika maslaca

  • so, biber

  • oko 3 dcl vode

fileee.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





oduzmite 1 - 1

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.