piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izvajamo nekoliko prijedloga:

punjena piletina.jpg

Punjena piletina

 

Priprema:

 

Očišćeno i oprano pile premažite iznutra i izvana kašikom mješavine začina, a iznutra i limunovim sokom.


Na 3 kašike ulja propirjajte nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, usitnjene jetrice, opranu rižu i kašiku mješavine začina. Sve zajedno pirjajte oko 15 minuta, a zatim ohladite.


Ohlađeno pirjano meso začinite cimetom, biberom, a zatim umiješajte usitnjene kestene i smokve. Na kraju dodajte razmućeno jaje i sve dobro promiješajte. Nadjev po želji možete još malo posoliti.


Ovim nadjevom napunite pile (otvore zatvorite čačkalicama) i stavite u odgovarajući lim. Preostalo ulje zagrijte, prelijte pripremljeno pile i pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko 90 min.


Pečeno pile ostavite neka se malo ohladi (oko 10 minuta), a zatim narežite.

Nadjev poslužite kao prilog uz meso, a jelu možete dodati i salatu.

Sastojci

  • pile
  • 400 g pileće jetrice
  • 2-3 male kašike limunovog soka
  • 100 ml ulja
  • 1 glavica luka
  • 300 g mljevenog mesa
  • 100 g riže
  • so i biber
  • 2-3 suhe smokve
  • cimet u prahu
  • 150 g kuhanoga i očišćenoga kestena
  • 1 jaje
  • 2 kašike mješavine začina
svjeze pile.png
jetrica.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





pomnožite 1 * 9

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.