piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina piletina
   

 
   
 
 
 
 
madi_recepti_line.jpg

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok.
Izdvajamo nekoliko prijedloga:

Restovana pileća džigerica.jpg

Restovana pileća džigerica

 

Priprema:

 

Pileću džigericu preliti mlijekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocijediti i uvaljati u brašno. 

 

Na ulju propržiti crveni luk sječen na rezanca, a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti. 

 

Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

 

Pred kraj dodati začine i još malo prodinstati. Džigericu servirati uz kuhani krompir.

Sastojci:

 

  • 400 g pileće džigerice

  • 3 dl mleka

  • 150 g brašna

  • glavica crvenog luka

  • 2 kašike crvene mljevene paprike 

  • so i biber

     

jetrica.png
recepti_prijedlog.jpg
f.png t.png y.png m.png

Naša lokacija i kontakti

Mesna industrija Madi Tešanj
Put Izudina Alićehajića bb, 74260 Tešanj
Bosna i Hercegovina
Tel. +387 (0)32 656 450
Fax: +387 (0)32 656 451
Prodaja tel-fax: +387 (0)32 654 250
E-mail: info@madi.ba
www.madi.ba

madi_logo_footer.png

Brzi kontakt





saberite 4 + 7

Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja dozvoljeno uz odobrenje vlasnika.