Sastojci
- 2 MADI batka sa karabatkom
- 2 jaja
- prezla i susam
- 500 ml mlijeka
- 50 gr maslaca
- 50 gr brašna
- prstohvat soli
- čeno bijelog luka
- bijeli papar po potrebi
- muškatni oraščić po potrebi
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Bešamel sos pravimo tako da u dublju posudu rastopimo maslac i dodamo brašno. To zajedno mješamo dok se brašno malo ne uprži zadim dodajemo 500ml mlijeka. Mješati konstantno dok se ne ukuha na željenu gustoću.
- U bešamel sos dodati jedno čeno bijelog luka, sitno nasjeckanog i jedno žumanjce kako bi dobili vileroa sos
- Batkove sa karabatkom skuhati u vodi zatim umješati redom u vileroa sosu pa brašnu, zatim u mješavini prezle i susana i na kraju u umućenom jajetu
- Peći u dubokom ulju 3-4 minute.
- Skuhati carsko povrće za prilog
- Servirati zajedno i ukrasiti sa limunom i salatom.
Prijatno!