Sastojci
- MADI pileći file
- brašno
- prezla i susam
- 2 jaja
- sol i papar
- maslinovo ulje
- grančica peršuna
- limun
- senf, majonez, pavlaka
- crna maslina
- mješavina začina
- pomfrit
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Meso isjeći na trakice.
- Jaja posoliti i kratko umutiti.
- Panirati na bečki način.
- Trakice od piletina staviti u brašno pa u jaja te zatim u mješavinu prezle i susama.
- Postupak ponavljati dok ne potrošimo svu pripremljenu piletinu.
- Tako prirpremljenu pržiti u dubokoj masnoći.
- Pečenu piletinu vaditi na tanjir prektiven ubrus papirom kako bi upio višak masnoće.
- Uz panirane pileće štapiće poslužiti sos napravljen od majoneze, senfa, pavlake te sitno sjeckanih krastavica u koje dodamo sok od pola limuna te mješavinu začina po želji. Sve zajedno izmješamo kako bi se sastojci sjedinili.
- Na tanjir serviramo pomfrit kao prilog te preko poredamo paniranu piletinu i za potpuni užitak poslužimo pripremljeni sos.
- za dekoraciju iskoristimo tanko sječene kriške limuna, peršunov list i sitno sjeckanu crnu maslinu.
Prijatno!
1 Comment