Sastojci
- 300 ml vode
- Brašno po potrebi
- 100 g TAMAN MADI sudžuka
- 500 g krompira
- 2 kašike mješavine začina
- 1 glavica crvenog luka
- 200 mililitara kisele pavlake
- ulje
- so
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema za fil:
1. Sudžuk isjeći na kockice, kao i glavicu crvenog luka.
2. U veći posudu izrendati krompir, a zatim dodati isječeni sudžuk, crveni luk, a onda začiniti i promiješati.
Priprema za tijesto:
1. U posudu staviti brašno, posoliti, a zatim nasuti vodu I malo ulja i rukom zamjesiti tijesto. Po potrebi dodavati brašno.
2. Tijesto mijesiti na radnoj površini, a zatim podijeliti na 2 jednaka dijela (loptice).
3. Rastanjiti tijesto do debljine 1 cm I premazati uljem
4. Nakon 10 minuta razvući jufku I filovati, te urolati kao na slici.
5. Na isti način pripremiti i drugu jufku
6. Tepsiju namazati uljem, a pitu prije pečenja također premazati uljem.
7. Peći 30 minuta na 200 stepeni, a zatim izvaditi tepsiju iz rerne, I nanijeti kiselu pavlaku i 50 mililitara vode.
8. Vratiti tepsiju u rernu i peći još 10 minuta na istoj temperaturi.