Sastojci
-
500 g MADI pileći file
-
1 jaje
-
2-3 kašike prezle
-
1 glavica crvenog luka
-
100 ml mlijeka
-
200 ml vrhnja za kuhanje
-
So
-
Biber
-
Sušeni povrtni začin
-
Crvena paprika
-
1,5 kašika brašna
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
1. Luk isjeći na male kockice i dodati u bijelo meso koje smo prethodno samljeli, a zatim dodati jaje, prezlu i začine.
2. Sve to izmiješati i ostaviti da odstoji 10-ak min.
3. Napraviti kuglice i sve ih uvaljati u brašno.
4. Pripremljene kuglice ostaviti u frižderu 1 sat.
5. Zagrijati tavu i dodati 3 kašike ulja, a zatim redati kuglice i pržiti dok ne porumene sa svih strana.
6. Kuglice skloniti u stranu, a na ulje staviti 1,5 kašiku brašna i brzo miješati, a zatim dodati pola kašikice crvene paprike, 100 ml mlijeka i 200 ml vrhnja za kuhanje.
7. Nakon 2 minute dodati 200 ml tople vode i kuhati oko 20 minuta.
8. Začiniti po želji i poslužiti sa pire krompirom.
Recept pripremila: food.mely