Sastojci za tijesto:
2 kašikice instant kvasca
2 kašikice šećera
Malo mlakog mlijeka
500g pšeničnog brašna
1 kašikica praška za pecivo
1 kašikica soli
180 ml jogurta
1 jaje
Ulja po potrebi
Kvasac, šećer i mlijeko promiješati, te ostaviti da nadođe. U brašno dodati so, prašak za pecivo, jaje, jogurt i nadošli kvasac. Po potrebi dodati još toplog mlijeka. Tijesto dobro izmiješati, dodati malo ulja kako bi se tijesto lakše odvojilo od posude, te ostaviti da tijesto nadođe.
Još je potrebno:
Paradajz sos
Biber
Zlatni pileći batak MADI
Pileći kolut MADI
Moja pileća hrenovka sa sirom MADI
Izrendani topivi sir
1h 45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Rernu uključiti na najveću temperaturu. Nadošlo tijesto podijeliti na željene veličine, lagano razvaljati oklagijom. Pomiješati paradajz sos sa biberom potom premazati tijesto, dodati Zlatni batak MADI i sir u sredinu pizze, a na krajeve poredati isjeckane hrenovke, a potom urolati kao što je prikazano na videu. Peći 5-10 min u zavisnosti od jačine pećnice. Gotovu pizzu prebaciti na drvenu podlogu