Sastojci
- 450g Madi pilećih prsa bez kosti i kože, narezanih na tanke trake
- 225g brokule
- 55g maslaca
- jedna glavica luka, nasjeckana
- 225g basmati riže
- 25g glatkog intergarlnog brašna
- 300ml mlijeka
- jedna mrkva
- 1,5l pilećeg temeljca
- 55g kukuruza šećerca
- sol i biber
0h 30 min
nije zahtjevno
4-6 osoba
Priprema
- Natrgajte brokulu na cjvetiće i kuhajte tri minute u blago posoljenoj kipućoj vodi, ocjedite, potom naglo uronite u hladnu vodu (tako da sučuvate boju brokule) i ostavite po strani.
- Rastopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite luk, pirjate ga dok ne uvene, a zatim dodajte rižu piletinu i mrkvu i pirjajte dok napola ne omekšaju uz učestalo mješanje.
- Maknite posudu s vatre i dodajte brašna. Vratite na šporet i pirjajte dvije minute, uz neprestano mješanje. Umješajte mlijeko, a potom i temeljac. Zakuhajte, uz neprestano mješanje, zatim smanjite temperaturu i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
- Ocjedite brokulu i dodajte u supu zajedno sa šećercem, soli i biberom. Kratko prokuhajte na laganoj vatri još 5-10 min i zatim poslužite.
Prijatno!