Sastojci
-
3 velike kašike svježe iscijeđenog soka od limuna
-
3 velike kašike meda
-
3 češnja bijelog luka
-
120 ml maslinovog ulja
-
So i biber
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Ova količina marinade idealna je za 600 grama MADI piletine. Možete koristiti batake ili prsa. Limun koji je bogat C vitaminom dat će piletini osvježavajuću notu. Pored odličnog ukusa, maslinovo ulje je najzdravije među svim dostupnim i ima veoma bitnu ulogu u definisanju ukusa piletine. Med će piletini dati poseban i drugačiji ukus.
Sve navedene sastojke za marinadu pomiješajte u jednoj posudi, dodajte piletinu i dobro promiješajte.
Da biste izbjegli pranje suđa, ovu marinadu možete napraviti i u plastičnoj vrećici. Postupak je isti: ubacite sve potrebne sastojke za marinadu, a zatim dodajte meso i dobro promiješajte.
Piletinu u marinadi ostavite u frižideru najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim krenite s pečenjem.