Sastojci
- 600g Madi pilećeg filea
- 150g šampinjona
- 6 šnita hljeba
- 100g sira
- šeri paradajz
- crne masline
- peršunov list
- začin za piletinu
- ulje
30min
srednje zahtjevno
6 osoba
Priprema
- Od pripremljenog hljeba uz pomoć čaše izdubiti sredinu u obliku kruga te ga prepeći na tavi.
- Madi pileći file isjeći na veće komade, čekićem za mesom oblikovati ga u medaljone i začiniti ga sa začinom za piletinu.
- Pripremljene medaljone peći na malo ulja i umjerenoj temperaturi
- Očistiti šampinjone i prirpremiti ih za pečenje
- Šampinjone prvo peći na unutrašnjoj strani a zatim ih preokrenuti na vanjsku, pred kraj pečenja u unutrašnjost šampinjona staviti sir da se istopi
- Na zapečeni hljeb servirati medaljone a preko njih šampinjone sa sirom
- Za dekoraciju iskoristiti masline, šeri paradajz i peršun.
Prijatno!