Sastojci
- MADI batak sa karabatkom
- 70g cvekla
- 2dl vrhnje za kuhanje
- 100g pavlake
- peršun
- začin za piletinu, papar i paprika
- limun
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- Skinuti višak masnoće sa bataka, začiniti ih sa mješanim začinom, paprikom i biberom. Preliti maslinovim uljem.
- Pripremljeno meso prepržiti u tavi. Kada bude skoro gotovo dodati 2dl vrhnja za kuhanje i ostaviti da zavri. Zatim dodajemo 100g pavlake, peršun, limun i sitno isjeckanu cveklu. Sve zajedno pečemo dok cvekla ne pusti sokove.
- Meso izvadimo a ostatak mjese izblendamo u blenderu kako bi dobili jednak sos.
- Sos ponovo vratimo u tavu i propržimo ga da se zgusne.
- Servirati na tanjir meso i sos, ukrasiti sa povrćem.
Prijatno!