Prvi korak je kuhanje krompira i mrkve. Da bi ubrzali pripremanje možete koristiti pretis lonac ili da skuhate na običan način. U oba slučaja mrkvu ogulite, ali ne i krompir. Ako kuhate na pari obavezno izbodite krompir vilicom.
Kuhajte krompir 30 minuta, a zatim dodajte oguljenu mrkvu. Kuhanje nastavite još 10-15 minuta ili dok se krompir i mrkva ne skuhaju. Obratite pažnju da ne budu previše mekani da se ne raspadnu prilikom mješanja.
U međuvremenu, kuhajte smrznuti grašak prema uputama na pakiranju. Kada je gotov ostavite ga da se ohladi. Napomena: Izbjegavajte korištenje graška iz konzerve puno bolja opcija je smrznuti iz kesice ili svježi.
Kad su krompir i mrkva gotovi, ostavite ih da se ohlade kako bi mogli oguliti krompir. Prstima ili stražnjim dijelom noža lagano istrljajte tanki sloj kože s krompira. Narežite ih na kockice veličine 1 cm i stavite ih u zdjelu za posluživanje. Zatim narežite mrkvu.
U zdjelu s krompirom dodajte mrkvu i šolju kuhanog graška.
Ogulite i narežite tvrdo kuhana jaja. Koliko sitno će te narezati je na vama.
Uzmite 3 kisele krastavce i sitno ih nasjeckajte.
Dodajte isjeckani Moj pileći parizer Madi i sve zajedno lagano promiješajte prije nego što dodate majonezu.
Umiješajte jednu šolju majoneze za početak i dodajte još ako mislite da salata treba više vezivanja.
Pokrijte salatu i ohladite najmanje jedan sat ili preko noći da se okusi sjedine. Za kraj ukrasite sitno narezanim koprom.