Sastojci
-
100 ml toplog mlijeka
-
100 ml tople vode
-
30 ml ulja
-
Pola velike kašike kvasca
-
Pola male kašičice šećera
-
Pola male kašičice soli
-
330 g brašna
Sastojci za fil:
-
250 g pilećeg filea
-
1 mala kašičica sušenog povrtnog začina
-
350 g šampinjona
-
50 g sira trapista
-
1 pakovanje Special goveđe kobasice 80g
-
200 ml vrhnja za kuhanje
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
- U toplo mlijeko i vodu staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da nadođe 5
min. - Nakon 5 minuta dodati ostale sastojke i zamijesiti glatko tijesto.
- Ostaviti tijesto da nadođe sat vremena.
- Dok tijesto nadolazi izrezati piletinu na kockice, staviti začine, dodati 100 g
isjeckanih šampinjona i sve ispržiti. - Kada se ispržilo dodati i Special goveđu kobasicu izrezanu na kockice.
- Nadošlo tijesto prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i podijeliti na 4 jednaka
dijela. - Razviti u obliku pravougaonika, stavljati smjesu i narendani sir na jednu polovicu,
preklopiti tijestom i viljuškom zatvoriti. - Maslanice staviti u tepsiju na pek papir, premazati sa mlijekom i po želji posuti sa
susamom. - Peći na 200 stepeni nekih 20-30 minuta.
- U međuvremenu izrezati šampinjone, propržiti i preliti sa vrhnjem.
- Kada su maslanice pečene poredati ih u tanjir i preliti sa sosom od gljiva i vrhnja.Recept pripremila: Ajlina kuhinja
Prijatno!