Sastojci:
MADI Moja Pileća Hrenovka – 2 komada
2 jaja
Mix salata
2 kašike kiselog vrhnja,
1 mala kašičica senfa
Mješavina začina
Suncokretovo ulje
Biber, sol
Tortilja
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Pileće hrenovke isjeći na manje komade po pola cm i ispržiti na zagrijanom suncokretovom ulju sa jedne strane pa okrenuti da zarumene i sa druge strane. Umutiti jaja viljuškom i preliti preko hrenovki, kada je skoro peceno, staviti tortilju preko i lagano pritisnuti, zatim okrenuti naopako na tanjir i ponovo vratiti u tavu da se zapeče sa strane gdje je tortilja par sekundi. Servirati u tanjir, staviti mix salate i preliti sa sosom koji smo napravili od kiselog vrhnja, senfa i mješavine začina, zatim sve pažljivo urolati i degustirati. Prijatno !
Recept pripremila: Zinaida Mujkanovic