Sastojci:
400 g pilećeg svježeg filea
crveni luk
2 čehna bijelog luka
crvena i zelena paprika
150 grama kukuruza šećerca
ulje, sol, biber, mješavina začina, crvena mljevena paprika, kašika koncentrovanog paradajza, svježi peršin za dekoraciju
30 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Piletinu isjeći na manje kocke pa na zagrijanom ulju pržiti dok ne porumeni, izvaditi sa strane, a na istom ulju dinstati sitno sjeckani crveni luk dok ne pocakli, zatim dodati paprike koje smo isjekli na trakice, i pržiti ih dok ne omekšaju, dodati protisnuti bijeli luk i vratiti piletinu u tavu, dodati koncentrovani paradajz i začine po ukusu, izmiješati i dinstati da se okusi sjedine, pred kraj dodati kukuruz šećerac. Servirati uz rižu ili prilog po želji.
Dekorisati svježim sjeckanim peršinom.
Prijatno!
Recept pripremila: Zinaida Mujkanović