Sastojci
- 500g MADI pilećih prsa
- 1glavica crvenog luka
- 300g šampinjona
- 2zelene paprike
- 4 mrkve
- ½ male glavice narendanog kupusa
- 130ml soja sosa
- 2kašičice šećera
- Povrtni začin
- Kokosovo ulje
- 1 paket špageta
60 min
srednje zahtjevno
4 osobe
Priprema
- Povrće, luk i piletinu narezati na trakice (piletinu začiniti po želji). Šampinjone samo prepoloviti.
- Na vruće ulje u wok tavi staviti luk, mrkvu, paprike i to propržiti kratko 7 minuta, a zatim dodati narendani kupus i dinstati sve još 5 min, te maknuti sa strane u posudu.
- Gljive i meso kratko propržiti, te staviti u posudu sa povrćem i sve to dinstati.
- U tavi gdje se pržilo meso dodati soja sos i 2 kašičice šećera, te u nju staviti povrće i meso.
- Kuhati tjesteninu 7 minuta i ubaciti je u wok da se sve sjedini.
Prijatno!