Sastojci
- Paradajz sos
- Maslinovo ulje
- Origano
- Mozzarela sir (ili drugi sir za pizzu)
- Paradajz
- Madi Zlatna pileća prsa Grande
- Rukola
- Tijesto (Brašno tip 400, maslinovo ulje, šećer,so,voda, mlijeko,instant kvasac)
Tijesto (Brašno tip 400, maslinovo ulje, šećer,so,voda, mlijeko,instant kvasac)
1h 30 min.
srednje zahtjevno
4 osobe
Priprema
Priprema tijesta za pizzu:
- U jednu posudu dodajte pola kilograma brašna dodajte dvije kašike soli, jednu kašiku šećera, 5grama kvasca.
- Zatim u istu posudu dodajte 3 decilitra mlijeka, 2 do 3 decilitra vode i 0,3 decilitra maslinovog ulja. Sve pomiještajte dok dobijete formu, a nakon toga miješajte tijesto na glatkoj površini. Na glatku površinu obavezno pospite malo brašna i pazite da ruke „ispirete“ brašnom s vremena na vrijeme po potrebi ukoliko se tijesto lijepi za ruke.
- Kada je tijesto gotovo vratite ga u posudu i ostavite da stoji sat do sat i pol.
- Odstojalo tijesto razvaljajte na glatkoj površini koju ste prethodno posuli brašnom.
- Na ovako pripremljeno tijesto stavljamo naše Madi sastojke.
Priprema Madi pizze:
-
- Pripremiti količinu paradajz sos-a dovoljnu da prekrije pizzu. Pomiješati paradajz sos, maslinovo ulje i origano.
- Izrežite mozzarela sir na komadiće
- Izrežite paradajz na komade
- Na tijesto razmažite pripremljeni paradajz sos sa maslinovim uljem i origanom
- Dodajte Madi zlatna pileća prsa Grande i mozzarela sir (ili neki drugi sir za pizzu)
- Po svemu poredajte pripremljene komade paradajza
- Sve pospite prstohvatom origana
- Zapecite pizzu 10 minuta na 250 stepeni celzijusa
- Kada je pizza gotova na sve dodajte iskomadanu rukolu
- Za kraj sve pospite sa malo maslonovog ulja
Prijatno!