Sastojci
- 3 kom jaja
- 100 ml kisele vode
- 300 ml mlijeka
- dvije kašike otopljenog putera
- 250 g brašna
- malo soli
- malo šećera
Fill
- 500 g MADI pilećih prsa
- 300 g šampinjona
- 100 g Gouda sira
- jedno jaje
40 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
Zamutite palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, šećera i brašna. Od smjese dobijete 10 palačinki. Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro usitnite nožem. Na malo maslaca prodinstajte meso, dodajte sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.
Kad je izdinstano skinite s ringle i u to umiješajte sir i jedno jaje. Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice i pržiti na ulju.
Prijatno!