Sastojci
-
MADI batak sa karabatakom bez kosti 4kom
-
MADI Pileća šunka Grande Special 100g
-
3 kašike senfa
-
100g ribane gaude
-
40g suhog mesa
-
30g ribanog parmezana
-
30g krem sir
-
1 jaje
-
sredina od 2 kriške hljeba
-
2 glavice crvenog luka
-
4 češnja bijelog luka
-
peršun
-
so
-
biber
-
začin za piletinu
-
maslinovo ulje
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema
- MADI batak s karabatakom bez kosti, rastanjiti čekićem, te ga začiniti začinom za piletinu s obe strane, a unutrašnju stranu premazati senfom.
- U posudu staviti isjeckano suho meso, MADI pileću šunku, gaudu, parmezan, sir, sredinu hljeba, jaje, peršun, so i biber, pa sve sjediniti.
- Po punu kašiku fila staviti na svaki komad mesa, zarolati i krajeve pričvrstiti čačkalicom.
- Poredati u keramičku tepsiju premazanu maslinovim uljem.
- Ostatak fila rasporediti okolo.
- Crveni luk izrezati na četvrtine, bijeli na polovine i rasporediti po piletini i ostatku fila. Izrezati meso i servirati uz prilog po želji.
Recept napisala: Ljiljana Kitchen