Sastojci za tijesto:
Mljeveno meso GURMAN
Tijesto
400 ml toplog mlijeka
180 ml ulja
2 bjelanjka
Kašika kvasca
Kašikica soli
Brašno
1h 45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema za nadjev:
Na zagrijano ulje dodati sitno sjeckani luk kratko propržiti, zatim i sitno sjeckanu papriku i Gurman mljeveno meso, te dinstati na srednjoj temperaturi. Kada je gotovo dodati paradajz sos po ukusu i kratko propržiti.
Priprema:
Promiješati i dodavati brašno postepeno dok ne dobijemo fino glatko tijesto.
Potrebno je oko 800 g brašna.
Tijesto ostaviti da odstoji 1 h.
Zatim pripremiti manje loptice i tijesto razviti u ovalni oblik.
Na rubove nanijeti topljeni sir, pa ih zatim preklopiti i utisnuti.
U sredinu puniti nadjevom od mljevenog mesa i po želji dodatii topljeni sir.
Ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
Peći u zagrijanoj rerni na 180° 25-30 minuta.
Recept chefa: Mely