Sastojci
- 3-4 kašike ulja
- 800 g MADI piletine (batak, karabatak, pileći file)
- 2 kašičice začina
- 150 g luka
- 250 g svježeg paradajza
- 300 g svježe paprike
- 50 ml vode
- 1 povrtna kocka za supu
- 350 g riže
- 100 ml paradajz sosa
Za posipanje
- 1 kašičica nasjeckanog peršuna
55 min
srednje zahtjevno
3 osobe
Priprema
- Na zagrijanom ulju u tavi pecite pileće meso, pospite začinima, dodajte 50ml vode i kuhajte oko 15 minuta.
- Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto.
- Na istoj masnoći ispržite nasjeckani luk i kratko ga dinstajte. Dodajte paradajz narezan na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno dinstajte oko 10 minuta.
- U drugoj posudi prokuhajte vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.
- Na tepsiju (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, dinstano povrće i zalijte paradajz sosom i temeljcem koji ste pripremili od povrtne kocke za supu.
- Sve ovo pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Prijatno!