-
60 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
4 osobe
-
Sastojci:
4 jaja
200 ml mlijeka ili jogurta
200 ml gazirane mineralne vode
1/2 kesice praška za pecivo
prstohvat soli
250 grama brašna
5 komada MADI pilećih bataka
Preliv: 200ml vrhnja za kuhanje za preliv
Začini za meso: 2 kašike ulja, prstohvat bibera, 1 kašičica miksa začina, prstohvat crvene slatke mljevene paprike
Priprema:
Piletinu oprati, posušiti papirnim ubrusom, začiniti i poredati u podmazanu tepsiju prečnika 36 cm, i peći ih oko 20 minuta na 220 stepeni celzijusa.
Za to vrijeme umutiti sve sastojke za tijesto, koje ne smije da ima grudvice, i po potrebi dodati još brašna jer smjesa treba bude malo gušća od smjese za palačinke.
Nakon 20 minuta izvaditi tepsiju sa piletinom i preliti smjesu za tijesto preko piletine i vratiti da se peče jos oko 30 minuta na 200 stepeni celzijusa.
Nakon toga preliti sa vrhnjem za kuhanje i vratiti u rernu jos par minuta da se vrhnje upije.
Prijatno!

ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.