Kategorija članka: Recepti
  • cooking-time_15248893
    60 min
    Priprema
  • cooking_2728879 (1)
    Srednje
    zahtjevno
  • food_7014926
    4 osobe
  • bar-chart_5553939
    Sastojci:

2 veća patlidžana
400 grama mljevenog Gurman mesa
2 kašike prezle
1 manja glavica luka
Sos paradajz
Peršun
Začini

Patlidžane isjeći uzduž debljine oko 0,5 cm svaku šnitu posoliti i redati u tepsiju ostaviti oko 30 minuta da puste vodu.

U međuvremenu dok to odstoji u meso dodati sitno sjeckani luk ili narednati, 2 kašike prezle, začine, 3-4 kašike ulja.Zatim oblikovati meso i ostavit malo u frižideru dok pripremimo patlidžane.

Kada su patlidžani pustili svoju vodu obrisati ih ubrusom i redati u pleh u koji smo prethodno stavili pek papir i staviti u zagrijanu rernu na 250 ° i peći dok ne porumene malo na srednjem dijelu pećnice. Kada je patlidžan gotov ostaviti da se ohladi i zatim u svaki patlidžan redati na užim krajevima meso i urolati.

U dublju tepsiju dno prekriti sos paradajzom i malo posoliti, poredati patlidžane i preko na svaki dodati malo sosa od paradajza.
Patlidžane pokriti folijom i peći u zagrijanoj rerni oko 25 minuta na 180 °.

Kada su gotovi preliti sa malo vrhnja i malo topljenog ribanog sira i zapaći u rerni još 5 minuta.

ideja za vašu trpezu

Recepti sa MADI proizvodima

Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.

Recepti

Sarmice sa Gurman svježim mesom

Recepti

Pileći file sa povrćem

Recepti

Punjene lepinice od krompira