-
60 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
4 osobe
-
Sastojci:
2 veća patlidžana
400 grama mljevenog Gurman mesa
2 kašike prezle
1 manja glavica luka
Sos paradajz
Peršun
Začini
Patlidžane isjeći uzduž debljine oko 0,5 cm svaku šnitu posoliti i redati u tepsiju ostaviti oko 30 minuta da puste vodu.
U međuvremenu dok to odstoji u meso dodati sitno sjeckani luk ili narednati, 2 kašike prezle, začine, 3-4 kašike ulja.Zatim oblikovati meso i ostavit malo u frižideru dok pripremimo patlidžane.
Kada su patlidžani pustili svoju vodu obrisati ih ubrusom i redati u pleh u koji smo prethodno stavili pek papir i staviti u zagrijanu rernu na 250 ° i peći dok ne porumene malo na srednjem dijelu pećnice. Kada je patlidžan gotov ostaviti da se ohladi i zatim u svaki patlidžan redati na užim krajevima meso i urolati.
U dublju tepsiju dno prekriti sos paradajzom i malo posoliti, poredati patlidžane i preko na svaki dodati malo sosa od paradajza.
Patlidžane pokriti folijom i peći u zagrijanoj rerni oko 25 minuta na 180 °.
Kada su gotovi preliti sa malo vrhnja i malo topljenog ribanog sira i zapaći u rerni još 5 minuta.
ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.