Sastojci:
400 g pilećeg filea
MADI 200 g korjenastog povrća ( mrkva, peršun, celer )
50 g maslaca
50 g brašna
100 g riže
1 žumanjak
50 g kajmaka ili milerama
1/2 limuna
1 lovorov list
malo soli i bibera
45 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Pileći file MADI operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršunom i celerom. Kada je meso kuhano, procijedite supu i meso izrežite na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.
U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od pilećeg filea MADI i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu skuhajte rižu. Dodajte čorbi, pa zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, te pobiberite.
Prijatno!