-
90 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
4 osobe
-
Sastojci
4-5 većih krompira
200 g MADI goveđe kobasice/ sudžuka
100 g kiselog vrhnja
100 g gaude ili edamera
2-3 čehna bijelog luka
pileća kocka
so i biber
sitno sjekcani peršun ili svježi mladi luk
Priprema:
Krompir oprati i oguliti ako je stariji, ako nije dovoljno ga je samo dobro oprati, zatim ga je potrebno zasjeci par puta malo vise od polovine krompira. Krompir kuhati u slanoj vodi oko 15 minuta dok ne omekša, zatim ga pažljivo izvaditi iz vode i redati u tepsiju u kojoj će se peći.
U zasjeke staviti MADI sudžuk isječen na kolutove. Umiješati vrhnje sa 200 ml vode u kojoj smo otopili pileću kocku, dodati sitno sjeckani bijeli luk i malo soli i bibera, te preliti preko krompira. Staviti da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrijanu rernu.
Pred sam kraj dodati preko krompira rendani sir, i vratiti jos na 5-10 minuta u rernu da se sir otopi. Kada izvadimo iz rerne posuti svježe sjeckanim peršunom ili mladim lukom.
Prijatno!
Recept chefa: Zinaida Mujkanovic
ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.