-
60 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
4 osobe
-
Sastojci za tijesto:
250g brašna
100ml vode
1 jaje
(Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i staviti da se “odmara” dok pripremate punjenje)
-
Sastojci za punjenje:
200g MADI mljevenog mesa
Ulje za prženje
Glavica luka
Začini: sol, biber, vegeta
Priprema:
Ulje zagrijati i dodati luk, lagano propržiti te dodati meso i začine.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, izrezati na kvadrate i puniti. Svaki kvadratić preklopiti tako da dobijete trokut, viljuškom pritisnuti krajeve tijesta kako punjenje ne bi izašlo prilikom kuhanja.
Gotove klepe stavljati u prokuhalu vodu, kada isplivaju na površinu izvaditi ih, staviti na tacnu, pouljiti i povegetiti. Klepe dodatno prepržiti na ulju sa obje strane.
Za kraj pripremiti preliv tako što ćete pomiješati vrhnje sa malo bijelog luka u prahu, zagrijati i preliti preko vrućih klepi

ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.