Kategorija članka: Recepti
  • 60 min
    Priprema
  • cooking_2728879 (1)
    Srednje
    zahtjevno
  • food_7014926
    4 osobe
  • bar-chart_5553939
    Sastojci
    za recept

2 kašikice instant kvasca2 kašikice šećera
Malo mlakog mlijeka
500g pšeničnog brašna
1 kašikica praška za pecivo
1 kašikica soli
180 ml jogurta
1 jaje
Ulja po potrebi

Kvasac, šećer i mlijeko promiješati, te ostaviti da nadođe. U brašno dodati so, prašak za pecivo, jaje, jogurt i nadošli kvasac. Po potrebi dodati još toplog mlijeka. Tijesto dobro izmiješati, dodati malo ulja kako bi se tijesto lakše odvojilo od posude, te ostaviti da tijesto nadođe.

Još je potrebno:
Paradajz sos
Biber
Zlatni pileći batak MADI
Pileći kolut MADI
Moja pileća hrenovka sa sirom MADI
Izrendani topivi sir

Priprema :

Rernu uključiti na najveću temperaturu. Nadošlo tijesto podijeliti na željene veličine, lagano razvaljati oklagijom. Pomiješati paradajz sos sa biberom potom premazati tijesto, dodati Zlatni batak MADI i sir u sredinu pizze, a na krajeve poredati isjeckane hrenovke, a potom urolati kao što je prikazano na videu. Peći 5-10 min u zavisnosti od jačine pećnice. Gotovu pizzu prebaciti na drvenu podlogu.

ideja za vašu trpezu

Recepti sa MADI proizvodima

Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.
Recepti

Begova čorba sa rižom

Recepti

Turski pide sa MADI sudžukom

Recepti

Pileća čorbica na MADI način