Kategorija članka: Recepti
  • cooking-time_15248893
    30 min
    Priprema
  • cooking_2728879 (1)
    Srednje
    zahtjevno
  • food_7014926
    2 osobe
  • bar-chart_5553939
    Sastojci

500 g očišćenog krompira
2 kašike maslinovog ulja
Sol i biber
250-300 g brašna

  • bar-chart_5553939
    Punjenje

MADI dimljeni pileći batak
Sir trapist

  • bar-chart_5553939
    Preliv

Majoneza
Kajmak
Jogurt

Priprema:

Krompir skuhati, zatim ga izgnječiti, dodati začine, ulje i na kraju brašno. Brašno dodavati postepeno. Zamijesiti tijesto tako da vam se ne lijepi za ruke.

Tijesto zatim razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, vaditi krugove uz pomoć zdjelice, te ponovo svaki krig razvaljati.

Na tijesto staviti lisku dimljenog batka, sir pa preklopiti, te krajeve utisnuti kako se ne bi otvorili prilikom prženja.

Ulje zagrijati na jakoj vatri, zatim smanjiti temperaturu i pržiti svaku stranu otprilike po 3 minute.

Kada su lepinice gotove, preliti ih umakom (omjer za umak je 1:1:1) i po želji posuti peršunom.

ideja za vašu trpezu

Recepti sa MADI proizvodima

Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.

Recepti

Viralni sendvič koji se priprema za 5 minuta

Recepti

Turski pide sa MADI sudžukom

Recepti

Uštipci sa Moj pileći parizer MADI