-
45 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
2 osobe
-
Sastojci
za recept
400 grama Gurman junećeg mljevenog mesa
1 crveni luk (sitno nasjeckan)
2 režnja češnjaka (sitno nasjeckan)
1 mrkva (sitno nasjeckana)
300 ml umaka od paradajza ili svjezi paradajz
maslinovo ulje
parmezan za posipanje
200 grama tjestenine po želji
300 grama svježe blitve
začini: bosiljak, majčina dušica, sol, biber
Priprema :
Luk propržiti na maslinovom ulju dok ne pocakli, zatim dodati česnjak i mljeveno meso, i dinstati dok meso ne promijeni boju, zatim dodati sitno nasjeckanu mrkvu, kratko prodinstati i dodati umak od paradajza, začiniti po ukusu i smanjiti ringlu na nižu temperaturu, poklopiti i krčkati uz podlijevanje vodom jos 20-30 minuta dok se umak fino ne zgusne, pred kraj dodati nasjeckane listove blitve.
U međuvremenu pripremiti tjesteninu po želji al dente i umješati u pripremljeni bolonjeze umak, ostaviti van ringle par minuta, da tjestenina primi ukus umaka i servirati uz narendani parmezan i svježi bosiljak.
Recept pripremila: Zinaida Mujkanović

ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.