Sastojci:
4 mikro bataka MADI (MAP pakovanje)
1 l vode
2 lovorova lista
1 glavica crvenog luka
2 kašike ulja
2 kašike maslaca
200 g riže
crvena paprika, so
1 l vode
2 lovorova lista
1 glavica crvenog luka
2 kašike ulja
2 kašike maslaca
200 g riže
crvena paprika, so
5 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
U šerpu dodati batake, vodu, lovorov list i glavicu crvenog luka, kuhati oko 10 minuta.
U tavu dodati 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca, dodati rižu i 1/4 kašičice soli i prijati 2-3 minute.
Na dno vatrostalne zdjele rasporediti rižu, preko staviti batake koje smo posolili i premazali crvenom paprikom, a zatim uliti temeljac u kojem su se bataci kuhali. Pouljiti batake i peći na 180 stepeni C oko 30 minuta, otklopiti i peći još 10 minuta dok bataci ne dobiju lijepu rumenu boju. Poslužiti uz salatu. Prijatno!
Recept pripremila: Zinaida Mujkanović