-
30 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
2 osobe
-
Sastojci
500 g očišćenog krompira
2 kašike maslinovog ulja
Sol i biber
250-300 g brašna
-
Punjenje
MADI dimljeni pileći batak
Sir trapist
-
Preliv
Majoneza
Kajmak
Jogurt
Priprema:
Krompir skuhati, zatim ga izgnječiti, dodati začine, ulje i na kraju brašno. Brašno dodavati postepeno. Zamijesiti tijesto tako da vam se ne lijepi za ruke.
Tijesto zatim razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, vaditi krugove uz pomoć zdjelice, te ponovo svaki krig razvaljati.
Na tijesto staviti lisku dimljenog batka, sir pa preklopiti, te krajeve utisnuti kako se ne bi otvorili prilikom prženja.
Ulje zagrijati na jakoj vatri, zatim smanjiti temperaturu i pržiti svaku stranu otprilike po 3 minute.
Kada su lepinice gotove, preliti ih umakom (omjer za umak je 1:1:1) i po želji posuti peršunom.
ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.