-
45 minPriprema
-
Srednje
zahtjevno
-
2 osobe
-
Sastojci
za recept
Pileći kolut MADI
tri crvene paprike
tri paradajza
dvije glavice crvenog luka
dva režnja česnjaka
tri jaja
maslinovo ulje, so, biber, mala kašika crvene mljevene paprike, svježi peršun i kopar
Priprema :
Povrće oprati i isjeći na trakice, na maslinovom ulju prvo popržiti luk i crvenu papriku 5 minuta, dodati Pileći kolut MADI koji smo isjekli na tanke listiće, malo popržiti pa zatim dodati češnjak i paradajz i dinstati oko 10-15 minuta na laganoj vatri dok se sos od paradajza ne reducira, zatim dodati začine i napraviti mala udubljenja u umaku u koja ćemo staviti jaja kao da pravimo jaje na oko, pazeći da nam se žumanjak ne razlije, poklopiti poklopcem i tako ostaviti nekih 10 minuta dok jaja ne budu gotova.
Posuti svježim peršinom i koprom i servirati uz tostirani hljeb..
Prijatno!
Recept nam šalje: @zinaidamujkanovic
ideja za vašu trpezu
Recepti sa MADI proizvodima
Neka vam naši recepti, uz MADI proizvode, budu inspiracija za najljepše trenutke sa vašim najmilijima, obogaćujući svaku zajedničku pripremu ukusnih jela i stvarajući nezaboravne uspomene.