Sastojci:
200 g filea MADI
Iskošteni dimljeni batak MADI
Luk
Začini po želji
250g Šampinjona
trapist sir
3 kašike kajmaka/vrhnja
so
biber
crvena paprika – začin
Sastojci za palačinke:
2 jajeta
250ml mlijeka
100g brašna
prstohvat soli i šećera
60 min
srednje zahtjevno
2 osobe
Priprema:
Prvo pripremiti meso za punjenje. Isjeckati svježi file MADI, te propržiti sa lukom uz dodatak začina po želji. Dodati Iskošteni dimljeni batak MADI koji je potrebno isjeckati na kockice. Potom pripremiti palačinke.
Palačinke puniti mesom, dodati izrendan trapist sir, urolati ih i pohovati.
Postupak pohovanja:
1. Uvaljati u brašno, 2. uvaljati u izmućeno jaje, 3. uvaljati u prezlu pomiješanu sa crvenom paprikom.
Za kraj pripremiti umak od šampinjona: Šampinjone isjeckati, dodati začine i lagano ih propržiti. Kad budu gotovi dodati kajmaka ili vrhnja u ovisnosti od toga koliko želite da vam bude kremast umak.
Prijatno!
Recept od: @sumeja_m